Lyngby Kammerkor

Kommende koncerter

Engholm Kirke, Allerød

Søndag 22/5 2022 kl.16.00

 

 

Christianskirken, Lyngby

Tirsdag 31/5 2022 kl.19.30

 

 

Medlemslogin

Korets dirigent er Andreas Werenfeldt.

franksylvanAndreas fortæller om sig selv:

Livet ved musikken begyndte for mig foran klaveret. Jeg fandt dog i en tidlig alder interesse for både komposition og direktion, og efter jeg fik muligheden for at modtage undervisning i disse to områder, begyndte mit fokus gradvist at flytte sig. Det førte mig forbi både universitetet og konservatoriet, hvor jeg fik en stærk henholdsvis teoretisk og praktisk fundering for mit videre arbejde med musikken.

Undervejs har jeg arbejdet med adskillige kor, kammerensembler og orkestre, med alt fra begyndere til professionelle. Desuden har det også altid været centralt for mig med konstant dygtiggørelse, og jeg har derfor deltaget i kurser og masterclasses med dirigenter som Martin Åkerwall, Frans Rasmussen, Morten Ryelund, Morten Schuldt-Jensen, Carsten Seyer-Hansen, Peter Hanke og Jørgen Fuglebæk.

Selvom at dirigere og komponere begge grundlæggende handler om musik, så udgør de for mig to meget forskellige måder at arbejde på, og giver derfor også værdi på meget forskellige måder. Komposition er for mig utroligt teoretisk spændende; det er ikke bare en måde at skabe ny musik på, men også en måde at udforske vores forhold til den musik vi allerede kender, og selvom den resulterende klingende musik i slutningen altid er målet, så ligger en stor del af værdien for mig i eksperimentationen forinden. Dette kan til tider være en ensom proces, og i den forstand komplementerer direktion utrolig godt, ved at være en udpræget social aktivitet, både i praktisk og musikalsk forstand. Som dirigent arbejder jeg ikke først og fremmest med musik, men med mennesker; det er kun i det sociale rum mellem mig og kor eller orkester, at musikken opstår, og hvor man kunne se dette som en udfordring, ser jeg det som en af de ting, der giver mit arbejde allermest værdi.

Det er denne filosofi der ligger til grund for mit arbejde med alle sangere og musikere, og som jeg er overbevist om at man kan høre og mærke i rummet til mine koncerter. Med mig og Lyngby Kammerkor kan publikum se frem til at opleve dette gennem den klassiske kormusik, a capella og med musikalsk akkompagnement, i musik og tekster fra middelalderen til nutiden.
 

Tidligere dirigenter:

Frank Sylvan
2010-2019

Martin Petersen
2005-2007 og 2008-2010

Anne Jonstrup
2007-2008

Mads Damlund
2005

Jann Thornberg
2004-2005

Camilla Britt Donovan
2001-2004

Jacob Elmedal Johansen
1999 - 2001